> UPS системи SOCOMEC > Съхранение на енергия SOCOMEC

Съхранение на енергия SOCOMEC

Система за съхранение на енергия

Системата за съхранение на енергия за използване на открито SUNSYS Hybrid Energy Storage (HES) L обединява доказани технологии от тип „всичко в едно“.  Партньор на Socomec е компанията CATL, чиято акумулаторна батерия LFP EnerOne се използва в SUNSYS HES. Важно предимство на новата система базирана на литиева батерия е нейната безопасност. SUNSYS HES L е тествана и сертифицирана по най-новите и строги стандарти IEC и UL за монтаж в различни климатични райони. SUNSYS HES L използва модулни компоненти, които инсталирани паралелно могат да създадат десетки комбинации по отношение на kVA/kWh. 


Система за съхранение на енергия включва два основни типа шкафове -за батерии и за конвертори. Използването на допълнителни шкафове позволява увеличаване на съхраняваната енергия (SUNSYS DC-Cab L).  Разработени са персонализирани решения за приложения, работещи в мрежа (режим On-grid) и извън мрежа (режим Off-grid) – SUNSYS AC-Cab L. Партньор на SOCOMEC е CATL, чиито акумулаторни батерии се използват в SUNSYS HES L. Шкафовете за батерии с мощност от 186 kWh пристигат напълно сглобени, и свеждат до минимум времето за инсалиране на място. За допълнителна гъвкавост, шкафовете на конверторите могат да бъдат конфигурирани с от 1 до 6 модула с мощност 50 kVA, постигайки мощност за един шкаф от 50 kVA до 300 kVA.Нарастващо търсене на решения за съхранение на енергия


Поради тенденцията за нарастващото търсенене, системите за съхранение на енергия базираните на батерии, стават все по-привлекателно решение за оптимизиранен и намаляване на енергийните разходи. Локалните системи за съхранение регулират напрежението в мрежа НН до предварително зададена стойност. Повишаването на произведента енергия около обяд, когато соларите работят на пълна мощност може да е сериозен проблем.

Промишлените устройства за съхранение на енергия си използват 
за стабилизиране на мрежите за ограничаване на пиковите натоварвания, за управление на натоварването и за комбиниране с инертни генератори. Също така, те се използват в станции за зареждане с електричество. 


За по-големи инсталации, където е необходимо съхранение на енергия в по-големи обеми е възможно да се комбинират два конверторни шкафа. Вътрешните части на шкафа интегрират системата за управление на акумулаторната батерия, но „сърцето“ на системата е модул за интелигентна автоматизация, позволяващ пакетиране на функциите за съхранение на енергията с оглед   постигане на максимални икономии и намаляване времето за възвръщаемост на инвестицията.

Системата за съхранение на енергия е подходящаза  всички изобразени по-долу приложения - локални, масови и промишлени  


система за съхранение на енергия

ПРЕДИМСТВА

Предимства на системата за съхранение на енергия SUNSYS HES L


Висока степен на безопасност

• Конверторите на Socomec използват безопасна технология за преобразуване с ограничаване на фазовия шум;

• Батерията на CATL използва литиево-железен фосфат (LFP), който може да издържи на термичен разгон;

• SUNSYS HES L е в съответствие с изискванията на UL9540-2020.

Системата за съхранение на  енергия  предлага изключителна гъвкавост. Конфигурирането е на база 3 стандартни шкафа (C-Cab, B-Cab и DC-Cab) и един проектиран по заявка шкаф AC-Cab, който може да бъде адаптиран към приложението. Инсталацията може да бъде надградена за увеличена мощност и/или енергия.

 

Бърза и безпроблемна инсталация

• Шкафовете за акумулаторните батерии B-Cabs се доставят сглобени;

• Шкафовете C-Cab са с интегрирана интелигентност по отношение на енергийния мениджмънт PMS (Power Measurement System) и сградния мениджмънт BMS (Building Management System);

• Намалена поддръжка на ОВК инсталацията реализирана с въздушни филтри;

• Смяна на захранващите модули в C-Cab в работен режим;

• Индивидуално изключване на шкафа за акум. батерии B-Cab при смяна на модул;

 

Вижте демонстрация на живо как работи системата за съхранение на енергия SUNSYS HES L  тук


Разгледай цялото продуктово направление »


Може да Ви интересуват и


СТАНИ ПАРТНЬОР НА

DTS